Koken



Paprikapoeder

Paprikapoeder mag niet verbranden! Het wordt bitter en beïnvloedt de smaak van het gekruide gerecht heel sterk.

Punten: 7.07

Paddestoelen invriezen

Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.

Punten: 7.03

Cake

Meestal willen mensen dan hun cake mooi bruin is. Dat kan! Dan moet je voor dat het de oven in gaat wat eigeel of melk op gieten en het er helemaal mee insmeren als hij de oven uitkomt is hij helemaal mooi bruin.

Ingezonden door: katie - Punten: 7.03



Gesneden groenten

Voorgesneden groenten zijn makkelijk in gebruik maar ik koop ze nooit meer want soms zien ze eruit of ze van de dag ervoor zijn en er zijn ook vitamines uit door het voorsnijden.
Veel lekkerder is het om zelf te snijden net voor gebruik.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.02

Milkshake

Ga naar een kooksite en zoek op: Milkshakes
Heerlijk en makkelijk om te bereiden!

Ingezonden door: Laura - Punten: 7.02

Aanbranden melk

Aanbranden van melk gaat u tegen door een schone glazen knikker mee te koken.

Punten: 7

Gebak luchtig

Als de boter voor het deeg gesmolten en licht gebruind wordt, wordt het gebak bijzonder luchtig en sappig.

Punten: 6.99

Zeer rijpe bananen

Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.

Punten: 6.97

Kippenpoten frituren

Kippenpoten die zonder panade worden gefrituurd, kunt u eerst met melkpoeder inwrijven. Zo worden ze toch mooi bruin.

Punten: 6.96

Bouillon kleuren

Met een beetje saffraan kunt u de bouillon goudgeel kleuren en krijgt het een heerlijke geur.

Punten: 6.95

Kiwi's en melkproducten

Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.

Punten: 6.94

Paddestoelen stoven

Gewassen paddestoelen goed laten uitdruppelen en bij voorkeur in het eigensap met een klontje boter stoven.

Punten: 6.94

Kokosmelk

Kokosmelk is niet de vloeistof in de kokosnoot, het wordt gemaakt van kokosnootvlees. U kunt het in blik en pasta kopen.

Punten: 6.94

Braadworsten

Als u braadworsten voor het braden in hete melk dompelt, barsten ze niet open bij het braden.

Punten: 6.94

Pittige Panade

Gebruik in plaats van een ei, citroensap. Het blijft prima hechten en veroorzaakt een pittige pannade.

Punten: 6.93

Groenten voor nasi of erwtensoep

Neem lekker verse groenten en geen pak gesneden uit de winkel (wie weet hoe lang het er al ligt) Ook voor andijviestampot en hutspot geld: snij het zelf. Ik weet, het is veel werk maar veel en veel lekkerder en goedkoper.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.93

Luchtige panade

Doe wat bakpoeder door de panade, zo krijgt u een zeer luchtige panade.

Punten: 6.93

Verschrompelde appels schillen

Verschrompelde appels schillen gaat makkelijker als u ze even in heet water legt.

Punten: 6.92

Aangebakte pan

Een aangebakte pan op het vuur zetten met water en soda, even aan de kook laten komen en dan op zacht los laten weken.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.92

Aarbeien inmaken

Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.

Punten: 6.92


Meer pagina's:
1 2 3 4 5   >