
Koken


appels
als je een beetje citroensap over geschilde appels doet, worden ze niet bruin
Ingezonden door: carola - Punten: 6.91
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gebak luchtig
Als de boter voor het deeg gesmolten en licht gebruind wordt, wordt het gebak bijzonder luchtig en sappig.
Punten: 6.78
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gedroogde paddestoelen
Gedroogde paddestoelen kunt u met een keukenmachine fijn maken, over de soep of saus gestrooid geven ze een krachtige smaak! Erg lekker.
Punten: 6.78
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bladerdeegbroodjes
Je kunt ook bladerdeegbroodjes maken: (oven laten voorverwarmen op 200 graden en de broodjes moeten 10 min. in de oven)
Benodigheden: bladerdeeg, geklopt ei, keukenkwast en water, een bakplaat en bakpapier
Wat moet je doen?: laat het bladerdeeg ontdooien, haal de plastkcjes eraf en besmeer het bladerdeeg met water via de keukenkwast, vouw alle hoekjes naar het midden en druk het goed aan, besmeer de broodjes met geklopt ei en in de oven maar.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Verwijderen van de aangebrande laag
Het kan gebeuren dat je even niet heb opgelet, waardoor het eten is aangebrand. Om de aangebrande laag op de bodem van de pot te kunnen verwijderen kun je een stuk/halve ui in een beetje water in de pot koken zodat het aangebrande laag op de bodem van de pot losraakt.
Ingezonden door: karijodimedjo D - Punten: 6.73
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Paddestoelen invriezen
Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.
Punten: 6.72
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aardbeien wassen
Aardbeien moet u maar kort wassen, anders 'verwaterd' de smaak.
Punten: 6.71
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Paddestoelen bewaren
Verse paddestoelen uit de verpakking halen, in een vaatdoek wikkelen en in de groentela van de koelkast bewaren. Zo blijven ze probleemloos wel een week vers.
Punten: 6.71
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Stoomkoken
Koop een stoomkoker. Doe daar alles in zoals groenten en aardappelen en eventueel vis. Dit is zuinig en je hoeft er niet naar om te kijken
Ingezonden door: nijns - Punten: 6.7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ananas
Ananas is rijp als de blaadjes gemakkelijk van de kruin zijn te trekken.
Punten: 6.7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kok worden
Als een kind kok wil worden laat hem/haar dan eerst anderen dingen maken zoals brownies cakes muffins of iets anders. Hoe meer je in de keuken doet hoe beter je weet of je ook echt verder wilt met koken.
Ingezonden door: katie - Punten: 6.7
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Braadworsten
Als u braadworsten voor het braden in hete melk dompelt, barsten ze niet open bij het braden.
Punten: 6.68
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Panade cornflakes
U krijgt een smakelijke panade als u in plaats van paneermeel cornflakes gebruikt.
Punten: 6.68
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ansjovia
Koop ansjovis in blik en niet ingelegd in zout maar alleen in water. Geen gedoe met weken in melk. Direct prima te gebruiken.
Ingezonden door: katie - Punten: 6.68
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Milkshake
Ga naar een kooksite en zoek op: Milkshakes
Heerlijk en makkelijk om te bereiden!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kookpudding
Als u voor het koken de bodem van de vorm bestijkt met boter, brandt de pudding niet zo snel aan.
Punten: 6.67
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aangebakte pan
Een aangebakte pan op het vuur zetten met water en soda, even aan de kook laten komen en dan op zacht los laten weken.
Ingezonden door: katie - Punten: 6.66
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dorstlesser
Een goede en lekkere dorstelsser bij warm weer is pepermuntthee!
Punten: 6.65
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bananen
Wikkel een stukje folie rondom de kam die bovenaan de bananen zit. Dit voorkomt het bruinworden van de bananen.
Ingezonden door: ineke van overveld - Punten: 6.64
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kerstbrood
U kunt kerstbrood dat droog is geworden, met wat rum of suikerwater weer sappig maken. Met een staafje maakt u gaatjes in het brood, waarin u het giet.
Punten: 6.64
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meer pagina's:
1 2 3 4 5 >
