Koken
Chips
Slappe chips worden weer knapperig als u ze vijf minuten lang op een vlakke plaat in een hete oven legt.
Punten: 6.55Panade kruiden
Als u alle kruiden in het geklutste ei doet, krijgt u een gelijkmatig gekruid stuk braadvlees.
Punten: 6.34Rabarber
Als u rabarber die niet echt vers meer is, een tijdje in koud citroenwater legt, wordt hij weer vers en stevig.
Punten: 6.2Peulvruchten
Peulvruchten laat u een nacht lang in koud water weken. Dan hoeft u ze minder lang te koken!
Punten: 6.14Boter
Als u boter voor het kloppen met een beetje meel bestuift, wordt hij crèmiger.
Punten: 6.13Verschrompelde appels schillen
Verschrompelde appels schillen gaat makkelijker als u ze even in heet water legt.
Punten: 6.13Bananen
Wikkel een stukje folie rondom de kam die bovenaan de bananen zit. Dit voorkomt het bruinworden van de bananen.
Ingezonden door: ineke van overveld - Punten: 6.11Braadworsten
Als u braadworsten voor het braden in hete melk dompelt, barsten ze niet open bij het braden.
Punten: 6.11Kokosmakronen maken
Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.
Punten: 6.1Exotische bouillon
Kook in uw bouillon eens een spaanse peper mee, het krijgt een pitige en exotische smaak!
Punten: 6.09Paddestoelen stoven
Gewassen paddestoelen goed laten uitdruppelen en bij voorkeur in het eigensap met een klontje boter stoven.
Punten: 6.09Kippenpoten in de oven
U verkrijgt een knapperige korst bij uw kippenpoten als u ze na het braden in de oven laat staan. Ca. 20-30 minuten.
Punten: 6.09Verwijderen van de aangebrande laag
Het kan gebeuren dat je even niet heb opgelet, waardoor het eten is aangebrand. Om de aangebrande laag op de bodem van de pot te kunnen verwijderen kun je een stuk/halve ui in een beetje water in de pot koken zodat het aangebrande laag op de bodem van de pot losraakt.
Ingezonden door: karijodimedjo D - Punten: 6.08Paddestoelen invriezen
Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.
Punten: 6.06Eieren mee koken
Kook je aardappels en heb je 1 of 2 eieren nodig (gekookt) dan kun je ze de laatste 5 minuutjes met de aardappels mee koken. Dan hoef je ze niet apart te doen en dat scheelt water een pan en gas.
Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.05Boerenkoolstampot lekkerder maken
Boernkoolstampot at ik niet graag tot ik een tip kreeg om er selderiezout in te doen en dan smaakt hij heerlijk.
Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.05Eieren splitsen
Als je eieren wilt splitsen is dit vaak moeilijk. Maar als je zorgt dat je altijd een plastic fles in huis hebt gaat het heel makkelijk. Kijk het filmpje maar:
WebsiteIngezonden door: Andrea - Punten: 6.04
Te lang bewaarde perziken
Als perziken een slappe huid krijgen, legt u ze een uur lang in koud water. Daarna zien ze er weer strak uit. Vervolgens moet u ze wel meteen consumeren.
Punten: 6.02Aarbeien inmaken
Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.
Punten: 6.02Kiwi's en melkproducten
Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.
Punten: 6.01Meer pagina's:
1 2 3 4 5 >