Koken



Chips

Slappe chips worden weer knapperig als u ze vijf minuten lang op een vlakke plaat in een hete oven legt.

Punten: 6.55

Panade kruiden

Als u alle kruiden in het geklutste ei doet, krijgt u een gelijkmatig gekruid stuk braadvlees.

Punten: 6.34

Rabarber

Als u rabarber die niet echt vers meer is, een tijdje in koud citroenwater legt, wordt hij weer vers en stevig.

Punten: 6.2



Peulvruchten

Peulvruchten laat u een nacht lang in koud water weken. Dan hoeft u ze minder lang te koken!

Punten: 6.14

Boter

Als u boter voor het kloppen met een beetje meel bestuift, wordt hij crèmiger.

Punten: 6.13

Verschrompelde appels schillen

Verschrompelde appels schillen gaat makkelijker als u ze even in heet water legt.

Punten: 6.13

Bananen

Wikkel een stukje folie rondom de kam die bovenaan de bananen zit. Dit voorkomt het bruinworden van de bananen.

Ingezonden door: ineke van overveld - Punten: 6.11

Braadworsten

Als u braadworsten voor het braden in hete melk dompelt, barsten ze niet open bij het braden.

Punten: 6.11

Kokosmakronen maken

Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.

Punten: 6.1

Exotische bouillon

Kook in uw bouillon eens een spaanse peper mee, het krijgt een pitige en exotische smaak!

Punten: 6.09

Paddestoelen stoven

Gewassen paddestoelen goed laten uitdruppelen en bij voorkeur in het eigensap met een klontje boter stoven.

Punten: 6.09

Kippenpoten in de oven

U verkrijgt een knapperige korst bij uw kippenpoten als u ze na het braden in de oven laat staan. Ca. 20-30 minuten.

Punten: 6.09

Verwijderen van de aangebrande laag

Het kan gebeuren dat je even niet heb opgelet, waardoor het eten is aangebrand. Om de aangebrande laag op de bodem van de pot te kunnen verwijderen kun je een stuk/halve ui in een beetje water in de pot koken zodat het aangebrande laag op de bodem van de pot losraakt.

Ingezonden door: karijodimedjo D - Punten: 6.08

Paddestoelen invriezen

Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.

Punten: 6.06

Eieren mee koken

Kook je aardappels en heb je 1 of 2 eieren nodig (gekookt) dan kun je ze de laatste 5 minuutjes met de aardappels mee koken. Dan hoef je ze niet apart te doen en dat scheelt water een pan en gas.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.05

Boerenkoolstampot lekkerder maken

Boernkoolstampot at ik niet graag tot ik een tip kreeg om er selderiezout in te doen en dan smaakt hij heerlijk.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.05

Eieren splitsen

Als je eieren wilt splitsen is dit vaak moeilijk. Maar als je zorgt dat je altijd een plastic fles in huis hebt gaat het heel makkelijk. Kijk het filmpje maar:

Website
Ingezonden door: Andrea - Punten: 6.04

Te lang bewaarde perziken

Als perziken een slappe huid krijgen, legt u ze een uur lang in koud water. Daarna zien ze er weer strak uit. Vervolgens moet u ze wel meteen consumeren.

Punten: 6.02

Aarbeien inmaken

Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.

Punten: 6.02

Kiwi's en melkproducten

Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.

Punten: 6.01


Meer pagina's:
1 2 3 4 5   >