
Koken


Paprikapoeder
Paprikapoeder mag niet verbranden! Het wordt bitter en beïnvloedt de smaak van het gekruide gerecht heel sterk.
Punten: 7.07
|
|
|
|
|
Cake
Meestal willen mensen dan hun cake mooi bruin is. Dat kan! Dan moet je voor dat het de oven in gaat wat eigeel of melk op gieten en het er helemaal mee insmeren als hij de oven uitkomt is hij helemaal mooi bruin.
Ingezonden door: katie - Punten: 7.07
|
|
|
|
|
Paddestoelen invriezen
Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.
Punten: 7.05
|
|
|
|
|
Milkshake
Ga naar een kooksite en zoek op: Milkshakes
Heerlijk en makkelijk om te bereiden!
|
|
|
|
|
Aanbranden melk
Aanbranden van melk gaat u tegen door een schone glazen knikker mee te koken.
Punten: 7
|
|
|
|
|
Paddestoelen stoven
Gewassen paddestoelen goed laten uitdruppelen en bij voorkeur in het eigensap met een klontje boter stoven.
Punten: 6.99
|
|
|
|
|
Gesneden groenten
Voorgesneden groenten zijn makkelijk in gebruik maar ik koop ze nooit meer want soms zien ze eruit of ze van de dag ervoor zijn en er zijn ook vitamines uit door het voorsnijden.
Veel lekkerder is het om zelf te snijden net voor gebruik.
|
|
|
|
|
Zeer rijpe bananen
Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.
Punten: 6.98
|
|
|
|
|
Pittige Panade
Gebruik in plaats van een ei, citroensap. Het blijft prima hechten en veroorzaakt een pittige pannade.
Punten: 6.95
|
|
|
|
|
Bladerdeegbroodjes
Je kunt ook bladerdeegbroodjes maken: (oven laten voorverwarmen op 200 graden en de broodjes moeten 10 min. in de oven)
Benodigheden: bladerdeeg, geklopt ei, keukenkwast en water, een bakplaat en bakpapier
Wat moet je doen?: laat het bladerdeeg ontdooien, haal de plastkcjes eraf en besmeer het bladerdeeg met water via de keukenkwast, vouw alle hoekjes naar het midden en druk het goed aan, besmeer de broodjes met geklopt ei en in de oven maar.
|
|
|
|
|
Braadworsten
Als u braadworsten voor het braden in hete melk dompelt, barsten ze niet open bij het braden.
Punten: 6.94
|
|
|
|
|
Kokosmelk
Kokosmelk is niet de vloeistof in de kokosnoot, het wordt gemaakt van kokosnootvlees. U kunt het in blik en pasta kopen.
Punten: 6.94
|
|
|
|
|
Panade kruiden
Als u alle kruiden in het geklutste ei doet, krijgt u een gelijkmatig gekruid stuk braadvlees.
Punten: 6.94
|
|
|
|
|
Aarbeien inmaken
Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.
Punten: 6.92
|
|
|
|
|
Luchtige panade
Doe wat bakpoeder door de panade, zo krijgt u een zeer luchtige panade.
Punten: 6.92
|
|
|
|
|
Te lang bewaarde perziken
Als perziken een slappe huid krijgen, legt u ze een uur lang in koud water. Daarna zien ze er weer strak uit. Vervolgens moet u ze wel meteen consumeren.
Punten: 6.91
|
|
|
|
|
Gebak luchtig
Als de boter voor het deeg gesmolten en licht gebruind wordt, wordt het gebak bijzonder luchtig en sappig.
Punten: 6.91
|
|
|
|
|
Kiwi's en melkproducten
Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.
Punten: 6.91
|
|
|
|
|
Verschrompelde appels schillen
Verschrompelde appels schillen gaat makkelijker als u ze even in heet water legt.
Punten: 6.91
|
|
|
|
|
Tip tegen overkoken
Vaak kookt iets over! Doe een beetje boter aan de hele zijkant(binnen de pan) en je zult zien: het doet wonderen.
Ingezonden door: Laura - Punten: 6.9
|
|
|
|
|
Meer pagina's:
1 2 3 4 5 >






© Copyright 2005-Heden