Koken



Lucht van spruitjes minder maken

  • Heb jij dat ook dat je de lucht van spruitjes heel sterk vindt tijdens het koken? Dat kun je gemakkelijk oplossen door een halve rauwe ui mee te koken. Dit werkt ook bij bloemkool. Prrobeer het zelf naar eens, kook ze!
    Ingezonden door: Joanda Ringelink - Punten: 0.57 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Tip tegen overkoken

  • Vaak kookt iets over! Doe een beetje boter aan de hele zijkant(binnen de pan) en je zult zien: het doet wonderen.
    Ingezonden door: Laura - Punten: 0.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoken

  • Als je vlees braad leg dan de vork waar je het vlees mee omdraait in de pan met aardappel en water. Dan heb je veel minder last dat de aardappelen overkoken.
    Ingezonden door: jk - Punten: 0.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1



    Lasagne

  • Maak eens voor het avondeten lekkere lasagne. Een superlekker gerecht voor de hele familie! Dat word zeker weten smullen.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 0.25 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Patat zouten

  • Patat bestrooit u vlak voor het opdienen met zout, anders trekken ze vocht aan en worden ze slap. U kunt het ook bestrooien met patat-frites kruiden, hier zit ook zout in en heeft hetzelfde effect.
    Punten: 0.24 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Stoomkoken

  • Koop een stoomkoker. Doe daar alles in zoals groenten en aardappelen en eventueel vis. Dit is zuinig en je hoeft er niet naar om te kijken
    Ingezonden door: nijns - Punten: 0.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Bouillon kleuren

  • Met een beetje saffraan kunt u de bouillon goudgeel kleuren en krijgt het een heerlijke geur.
    Punten: 0.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Pittige Panade

  • Gebruik in plaats van een ei, citroensap. Het blijft prima hechten en veroorzaakt een pittige pannade.
    Punten: 0.19 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gistdeeg maken

  • Als u twee tot drie eetlepels kwark door het gistdeeg kneed, wordt het vochtiger en beter verteerbaar. U heeft dan ook minder boter nodig.
    Punten: 0.18 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Paranoten.

  • Als u de paranoten licht aanvriest, krijgt u ze bij het kraken als hele noot uit de dop.
    Punten: 0.18 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aangebakte pan

  • Een aangebakte pan op het vuur zetten met water en soda, even aan de kook laten komen en dan op zacht los laten weken.
    Ingezonden door: katie - Punten: 0.17 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Appelgebak

  • Vulling van appelgebak smaakt nog beter als u een paar kweekperen aan de appels toevoegt.
    Punten: 0.17 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Pekelvlees

  • Gepekeld vlees smaakt milder en niet zo zout als u het twee uur lang in een mengsel van melk en water laat trekken.
    Punten: 0.16 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kokosmakronen maken

  • Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.
    Punten: 0.15 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Rabarber bewaren

  • Rabarber blijft, in een vochtige doek gewikkeld, in de groentela van de koelkast wel vier dagen vers!
    Punten: 0.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Parmezaanse kaas

  • In zout ingelegde Parmezaanse kaas blijft langer vers.
    Punten: 0.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gebak luchtig

  • Als de boter voor het deeg gesmolten en licht gebruind wordt, wordt het gebak bijzonder luchtig en sappig.
    Punten: 0.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Pijnappelpitten

  • Pijnappelpitten worden caloriearmer als u ze een nacht lang laat trekken in twee eetlepels aardnotenolie.
    Punten: 0.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kok worden

  • Als een kind kok wil worden laat hem/haar dan eerst anderen dingen maken zoals brownies cakes muffins of iets anders. Hoe meer je in de keuken doet hoe beter je weet of je ook echt verder wilt met koken.
    Ingezonden door: katie - Punten: 0.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Bowl

  • Diepgevroren vruchten kunt u het beste in de vloeistof doen, zonder ze eerst te ontdooien. Zo behouden ze hun aroma, wat wel zo lekker is voor de Bowl.
    Punten: 0.13 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3 4 5   >