Koken



Knoflookgeur bestrijden

U kunt met peterselie de knoflookgeur in uw gerechten tegengaan. Het chlorofyl verzwakt de knoflookgeur.

Punten: 7.08

Kokosmelk

Kokosmelk is niet de vloeistof in de kokosnoot, het wordt gemaakt van kokosnootvlees. U kunt het in blik en pasta kopen.

Punten: 7.07

Cake

Meestal willen mensen dan hun cake mooi bruin is. Dat kan! Dan moet je voor dat het de oven in gaat wat eigeel of melk op gieten en het er helemaal mee insmeren als hij de oven uitkomt is hij helemaal mooi bruin.

Ingezonden door: katie - Punten: 7.05



Paprikapoeder

Paprikapoeder mag niet verbranden! Het wordt bitter en beïnvloedt de smaak van het gekruide gerecht heel sterk.

Punten: 7.05

Gedroogde paddestoelen

Gedroogde paddestoelen kunt u met een keukenmachine fijn maken, over de soep of saus gestrooid geven ze een krachtige smaak! Erg lekker.

Punten: 7.04

Aanbranden melk

Aanbranden van melk gaat u tegen door een schone glazen knikker mee te koken.

Punten: 7.04

Bouillon kleuren

Met een beetje saffraan kunt u de bouillon goudgeel kleuren en krijgt het een heerlijke geur.

Punten: 7.03

Bowl

Diepgevroren vruchten kunt u het beste in de vloeistof doen, zonder ze eerst te ontdooien. Zo behouden ze hun aroma, wat wel zo lekker is voor de Bowl.

Punten: 7.03

Rabarber diepgevroren

Rabarber ongeschild en rauw invriezen. De vroege soorten zijn heel goed in te vriezen!

Punten: 7.02

Peulvruchten koken

Als u natriumcarbonaat in het kookwater doet, zijn de vruchten eerder gaar.

Punten: 7.01

Paddestoelen invriezen

Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.

Punten: 6.99

Gebak luchtig

Als de boter voor het deeg gesmolten en licht gebruind wordt, wordt het gebak bijzonder luchtig en sappig.

Punten: 6.97

Paprika ontvliezen

Kleinere hoeveelheden paprika's kunt u eenvoudig ontvliezen met een dunschiller.

Punten: 6.97

Chocolade raspen

Als de chocolade en de rasp eerst een uur in de vriezer worden gelegd, is de chocolade beter te raspen.

Punten: 6.97

Zeer rijpe bananen

Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.

Punten: 6.96

Panade kruiden

Als u alle kruiden in het geklutste ei doet, krijgt u een gelijkmatig gekruid stuk braadvlees.

Punten: 6.95

Aarbeien inmaken

Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.

Punten: 6.95

Asperges

Als u aan het zoute kookwater wat suiker en citroensap toevoegt, smaken de asperges niet meer bitter.

Punten: 6.95

Lucht van spruitjes minder maken

Heb jij dat ook dat je de lucht van spruitjes heel sterk vindt tijdens het koken? Dat kun je gemakkelijk oplossen door een halve rauwe ui mee te koken. Dit werkt ook bij bloemkool. Prrobeer het zelf naar eens, kook ze!

Ingezonden door: Joanda Ringelink - Punten: 6.95

Paddestoelen bewaren

Verse paddestoelen uit de verpakking halen, in een vaatdoek wikkelen en in de groentela van de koelkast bewaren. Zo blijven ze probleemloos wel een week vers.

Punten: 6.94


Meer pagina's:
1 2 3 4 5   >