Koken



Aanbranden melk

Aanbranden van melk gaat u tegen door een schone glazen knikker mee te koken.

Punten: 7.06

Knoflookgeur bestrijden

U kunt met peterselie de knoflookgeur in uw gerechten tegengaan. Het chlorofyl verzwakt de knoflookgeur.

Punten: 7.03

Cake

Meestal willen mensen dan hun cake mooi bruin is. Dat kan! Dan moet je voor dat het de oven in gaat wat eigeel of melk op gieten en het er helemaal mee insmeren als hij de oven uitkomt is hij helemaal mooi bruin.

Ingezonden door: katie - Punten: 7.01



Bouillon kleuren

Met een beetje saffraan kunt u de bouillon goudgeel kleuren en krijgt het een heerlijke geur.

Punten: 6.99

Appelgebak

Vulling van appelgebak smaakt nog beter als u een paar kweekperen aan de appels toevoegt.

Punten: 6.99

Paddestoelen bewaren

Verse paddestoelen uit de verpakking halen, in een vaatdoek wikkelen en in de groentela van de koelkast bewaren. Zo blijven ze probleemloos wel een week vers.

Punten: 6.99

Bowl

Diepgevroren vruchten kunt u het beste in de vloeistof doen, zonder ze eerst te ontdooien. Zo behouden ze hun aroma, wat wel zo lekker is voor de Bowl.

Punten: 6.97

Kookpudding

Als u voor het koken de bodem van de vorm bestijkt met boter, brandt de pudding niet zo snel aan.

Punten: 6.96

Paprikapoeder

Paprikapoeder mag niet verbranden! Het wordt bitter en beïnvloedt de smaak van het gekruide gerecht heel sterk.

Punten: 6.96

Chocolade raspen

Als de chocolade en de rasp eerst een uur in de vriezer worden gelegd, is de chocolade beter te raspen.

Punten: 6.95

Gesneden groenten

Voorgesneden groenten zijn makkelijk in gebruik maar ik koop ze nooit meer want soms zien ze eruit of ze van de dag ervoor zijn en er zijn ook vitamines uit door het voorsnijden.
Veel lekkerder is het om zelf te snijden net voor gebruik.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.94

Kokosmakronen maken

Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.

Punten: 6.94

Gebak luchtig

Als de boter voor het deeg gesmolten en licht gebruind wordt, wordt het gebak bijzonder luchtig en sappig.

Punten: 6.93

Kippenpoten in de oven

U verkrijgt een knapperige korst bij uw kippenpoten als u ze na het braden in de oven laat staan. Ca. 20-30 minuten.

Punten: 6.93

Zeer rijpe bananen

Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.

Punten: 6.93

Aangebakte pan

Een aangebakte pan op het vuur zetten met water en soda, even aan de kook laten komen en dan op zacht los laten weken.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.93

Paprika ontvliezen

Kleinere hoeveelheden paprika's kunt u eenvoudig ontvliezen met een dunschiller.

Punten: 6.93

Kippenpoten frituren

Kippenpoten die zonder panade worden gefrituurd, kunt u eerst met melkpoeder inwrijven. Zo worden ze toch mooi bruin.

Punten: 6.92

Panade kruiden

Als u alle kruiden in het geklutste ei doet, krijgt u een gelijkmatig gekruid stuk braadvlees.

Punten: 6.92

Milkshake

Ga naar een kooksite en zoek op: Milkshakes
Heerlijk en makkelijk om te bereiden!

Ingezonden door: Laura - Punten: 6.92


Meer pagina's:
1 2 3 4 5   >