Koken



Rabarber

Als u rabarber die niet echt vers meer is, een tijdje in koud citroenwater legt, wordt hij weer vers en stevig.

Punten: 6.93 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Groenten voor nasi of erwtensoep

Neem lekker verse groenten en geen pak gesneden uit de winkel (wie weet hoe lang het er al ligt) Ook voor andijviestampot en hutspot geld: snij het zelf. Ik weet, het is veel werk maar veel en veel lekkerder en goedkoper.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.66 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Boerenkoolstampot lekkerder maken

Boernkoolstampot at ik niet graag tot ik een tip kreeg om er selderiezout in te doen en dan smaakt hij heerlijk.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.66 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1



Chocolade raspen

Als de chocolade en de rasp eerst een uur in de vriezer worden gelegd, is de chocolade beter te raspen.

Punten: 6.64 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Braadworsten

Als u braadworsten voor het braden in hete melk dompelt, barsten ze niet open bij het braden.

Punten: 6.58 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kippenpoten in de oven

U verkrijgt een knapperige korst bij uw kippenpoten als u ze na het braden in de oven laat staan. Ca. 20-30 minuten.

Punten: 6.58 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Paddestoelen bewaren

Verse paddestoelen uit de verpakking halen, in een vaatdoek wikkelen en in de groentela van de koelkast bewaren. Zo blijven ze probleemloos wel een week vers.

Punten: 6.55 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kokosmakronen maken

Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.

Punten: 6.55 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Panade kruiden

Als u alle kruiden in het geklutste ei doet, krijgt u een gelijkmatig gekruid stuk braadvlees.

Punten: 6.54 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Paprikakruiden

Paprikapoeder moet u niet in heet vet doen, want dan gaat het snel konfijten en wordt het een grote klont.

Punten: 6.54 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Hutspot anders

Neem in plaats van uien eens prei. Dat smaakt heel erg lekker.
Probeer maar eens.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.51 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Gebak met chocolade

Als u een stukje gebak met een vork in vloeibare chocolade dompelt, blijven uw handen schoon. Voor het uitdruipen legt u het op een bakblik met bakpapier. De chocolade kunt u van het blik afhalen en opnieuw smelten.

Punten: 6.51 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Zeer rijpe bananen

Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.

Punten: 6.5 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kiwi's en melkproducten

Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.

Punten: 6.49 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Amandelen en noten

Amandelen en noten bevatten olie. Als ze vers in een keukenmachine worden gemalen, zijn ze aromatischer dan verpakte gemalen amandelen en noten.

Punten: 6.48 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Boter

Als u boter voor het kloppen met een beetje meel bestuift, wordt hij crèmiger.

Punten: 6.47 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Paranoten.

Als u de paranoten licht aanvriest, krijgt u ze bij het kraken als hele noot uit de dop.

Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Braadworsten

Als u zeer knapperige braadworsten wilt krijgen, bestrijk ze dan tijdens het braden met bier.

Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Aarbeien inmaken

Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.

Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Peterselie

Slap geworden peterselie wordt weer fris als u hem een tijdje in lauwwarm water legt.

Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Meer pagina's:
1 2 3 4 5   >