Home Uitleg Links Disclaimer Contact



Aardappels
Afvallen
Afwassen
Angst
Auto's
Baby's
Badkamer
Ballonvaart
Beauty
Beleggen
Bijlessen
Bijverdienen
Bloemen
Boeken
Buitenspelen
Cadeaus
Camper
Carnaval
Computer
Creatieve ideeŽn
Dagje uit
Dansen
Dating
Dieren
Drukwerk
DVD's
E-books
E-cards
E-Mail
Eeuwig leven
Elektriciteit
Energie
Eten
Ezelsbruggetjes
Feesten
Fietsen
Films
Foto's
Games
Geld besparen
Geld verdienen
Gevoelige tanden
Gewicht
Gezondheid
Goede doelen
Golfsurfen
Gratis
Groentetuin
Gymnastiek
Hikken
Hobby
Honden
Huis
Huisdieren
Huishouden
Huiswerk
Hypotheken
Inrichting
Insecten
Internet
Jam maken
Jongens
Kaarten
Kerst
Keukens
Kinderen
Kleding
Klussen
Knutselen
Koffie
Koken
Kopen
Kortingen
Kozijnen
Kraamfeest
Kunst
Make-up
Meiden
Milieu
Mobiel
Mobiel internet
Muziek
Nagels lakken
Naturisme
Nieuwsbrieven
Onderwijs
Ongedierte
Opruimen
Oud en Nieuw
Ouders
Paarden
Pannenkoeken
Pimpen
Planten
Poker
Posters
Prijsvragen
Problemen
Puzzels
Recyclen
Safarie
Schoonmaken
Sieraden
Sinterklaas
Slaapfeestje
Sneeuw ruimen
Sparen
Speelgoed
Spelen
Sport
Suiker
Suikerfeest
Surprises
Taarten bakken
Tijdschriften
Tuin
Turnen
TV-Series
Uitslapen
Vakantie
Vakantie reis
Valentijnsdag
Verhuizen
Verjaardag
Verkering
Verkoudheid
Verliefdheid
Vervelen
Verzekeringen
Verzendingen
Verzorging
Vlekken
Vlinders
Voeten
Vogels
Vrije tijd
Vuilnis
Vuurwerk
Websites
Wereldreizen
Werk
Wild-breien
Winkelen
Yoga
Zelf maken
Ziek
Zomer
Zonnen
Zout
Zuinig
Zwanger


Koken

Groenten voor nasi of erwtensoep
  • Neem lekker verse groenten en geen pak gesneden uit de winkel (wie weet hoe lang het er al ligt) Ook voor andijviestampot en hutspot geld: snij het zelf. Ik weet, het is veel werk maar veel en veel lekkerder en goedkoper.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gesneden groenten
  • Voorgesneden groenten zijn makkelijk in gebruik maar ik koop ze nooit meer want soms zien ze eruit of ze van de dag ervoor zijn en er zijn ook vitamines uit door het voorsnijden.
    Veel lekkerder is het om zelf te snijden net voor gebruik.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Hutspot anders
  • Neem in plaats van uien eens prei. Dat smaakt heel erg lekker.
    Probeer maar eens.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Boerenkoolstampot lekkerder maken
  • Boernkoolstampot at ik niet graag tot ik een tip kreeg om er selderiezout in te doen en dan smaakt hij heerlijk.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Eieren mee koken
  • Kook je aardappels en heb je 1 of 2 eieren nodig (gekookt) dan kun je ze de laatste 5 minuutjes met de aardappels mee koken. Dan hoef je ze niet apart te doen en dat scheelt water een pan en gas.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.3 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1




    Tip tegen overkoken
  • Vaak kookt iets over! Doe een beetje boter aan de hele zijkant(binnen de pan) en je zult zien: het doet wonderen.
    Ingezonden door: Laura - Punten: 6.24 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gebak met chocolade
  • Als u een stukje gebak met een vork in vloeibare chocolade dompelt, blijven uw handen schoon. Voor het uitdruipen legt u het op een bakblik met bakpapier. De chocolade kunt u van het blik afhalen en opnieuw smelten.
    Punten: 6.23 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kok als kind
  • Als je zoontje kok wilt worden laat hem dan helpen met het avond eten maken. Zo helpt hij u mee en leert hij veel.
    Ingezonden door: katie - Punten: 6.22 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Chocolade raspen
  • Als de chocolade en de rasp eerst een uur in de vriezer worden gelegd, is de chocolade beter te raspen.
    Punten: 6.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Panade kaas
  • Als u geraspte kaas aan het paneermeel toevoegt, krijg u een heerlijke korst.
    Punten: 6.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Bouillon kleuren
  • Met een beetje saffraan kunt u de bouillon goudgeel kleuren en krijgt het een heerlijke geur.
    Punten: 6.19 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Bowl
  • Diepgevroren vruchten kunt u het beste in de vloeistof doen, zonder ze eerst te ontdooien. Zo behouden ze hun aroma, wat wel zo lekker is voor de Bowl.
    Punten: 6.19 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Verwijderen van de aangebrande laag
  • Het kan gebeuren dat je even niet heb opgelet, waardoor het eten is aangebrand. Om de aangebrande laag op de bodem van de pot te kunnen verwijderen kun je een stuk/halve ui in een beetje water in de pot koken zodat het aangebrande laag op de bodem van de pot losraakt.
    Ingezonden door: karijodimedjo D - Punten: 6.18 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kokosmelk
  • Kokosmelk is niet de vloeistof in de kokosnoot, het wordt gemaakt van kokosnootvlees. U kunt het in blik en pasta kopen.
    Punten: 6.18 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kippenpoten frituren
  • Kippenpoten die zonder panade worden gefrituurd, kunt u eerst met melkpoeder inwrijven. Zo worden ze toch mooi bruin.
    Punten: 6.15 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kippenpoten marineren.
  • Als u een kippenpoot voor de bereiding ongeveer 2 uur in karnemelk legt, wordt hij heel mals en sappig.
    Punten: 6.15 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Paddestoelen stoven
  • Gewassen paddestoelen goed laten uitdruppelen en bij voorkeur in het eigensap met een klontje boter stoven.
    Punten: 6.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kok worden
  • Als een kind kok wil worden laat hem/haar dan eerst anderen dingen maken zoals brownies cakes muffins of iets anders. Hoe meer je in de keuken doet hoe beter je weet of je ook echt verder wilt met koken.
    Ingezonden door: katie - Punten: 6.12 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Parmezaanse kaas raspen
  • Als u de kaasschaaf eerst met wat olie bestrijkt, is harde Parmezaanse kaas makkelijker te raspen.
    Punten: 6.12 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Paddestoelen invriezen
  • Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.
    Punten: 6.11 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3 4 5   >