RecyclenEnveloppen bewaren om te knutselen

 • Bewaar de enveloppen, die aan de binnenkant gekleurd zijn om te knutselen. Hieruit kunnen allerlei dingen geknipt worden, die bv weer gebruikt kunnen worden om raamdecoraties of kaarten enz. te maken.
  Ingezonden door: Mike - Punten: 6.83 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Magazine bak.

 • Nodig: oude magazines, een schaar, een schoenendoos, lijm/pritt, potlood.
  Knip de bladzijdes doormidden, zodat je een losse bladzijde hebt van ongeveer een A4 formaat. Leg je potlood schuin op het blad en rol het blad om het potlood heen en lijm vast. Dan knip je de rolletjes op maat van de schoenendood en plak ze op de randen. en klaar! Het geeft een erg leuk effect! Tip: plak aan de binnenkant ook magazines bladzijdes, dan word de binnenkant net zo fraai.
  Ingezonden door: Amber Dresen - Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Neem je eigen tas mee!

 • Neem - als je boodschappen gaat doen - altijd je eigen tas mee. Eentje van textiel of een Big shopper van de supermarkt zelf bijv. Scheelt je heel veel plastic zakjes/tasjes die je ook weer moet opruimen/weggooien/ bij het plastic moet doen! Beter voor het milieu en beter voor jou, want minder werk.
  Ingezonden door: Cindy Jansen - Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1  Kleding, huish. spullen, etc. etc.

 • Spullen die je niet meer gebruikt maar nog wel goed zijn niet weggooien! Breng ze naar de kringloopwinkel in de buurt: jij bent de spullen kwijt en een ander kan iets voor een prikkie kopen!
  Ingezonden door: Mare - Punten: 6.33 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Glazen potje

 • De potjes van de jam, chocopasta en pindakaas zijn handig om bijv. punaises, spijkers in te bewaren. Zo kan je ze recyclen! Maar je kan er ook kruiden in doen, of suiker!
  Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.3 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Sorteren

 • Wij hebben op het werk de 5s regel.
  Eerst alles scheiden en sorteren, schikken ,standaardiseren en dan alles in stand houden eventueel met een kalender. Dit werkt altijd
  Ingezonden door: nijns - Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Gebruikte enveloppen recylen

 • Snijd van gebruikte enveloppen of van aan een kant beschreven vellen papier, kleinere notitieblaadjes om bijv. uw boodschappen op te schrijven.
  Ingezonden door: Elisabeth - Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Bespaar veel geld door wenskaarten te hergebruiken.

 • Wenskaarten kun je eenvoudig en op een leuke manier hergebruiken. Van een dubbele kaart, die je zelf kreeg, knip je de helft af. Je kunt ook een stukje papier plakken over de tekst en het adres van een wenskaart.
  Vind je dit not done? Schaf dan de recyclestempel aan. Daarmee maak je een statement en wordt je gebaar hip en cool!
  Ingezonden door: Klasien - Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Memo blaadjesen boodschappenlijstjes

 • Je kan altijd van oude enveloppen of documenten memoblaadjes of boodschappenlijstjes maken. Een paar keer snijden, en je hebt genoeg blaadjes! Handig om te gebruiken.
  Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Hergebruiken

 • Je kan ook van lege blikjes dingen maken. Je kan hem bijvoorbeeld waterdicht maken en dan een vlot ermee bouwen. Dit is een leuk idee en je recycled dingen.
  Ingezonden door: jordy kranendonk - Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Tasjes recyclen tot tasjes.

 • Je krijgt vaak bij supermarkten enzo allemaal plastic tasjes, gooi ze niet weg! Als je er veel hebt verzameld kun je ze allemaal in reepjes van ong 1 cm knippen, de onder en bovenkant er eerst afknippen, en dan de reepjes aan elkaar knopen. Dan krijg je een lange draad, die je als bol kan rollen, dan kun je het makkelijk opbergen, en dan kun je het breien of haken en er een leuk tasje van maken. Als je leuke kleuren hebt kun je er een mooi motiefje in verwerken. Veel plezier!
  Knutselidee.nl breien met plastic
  Ingezonden door: Amber Dresen - Punten: 6.26 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Spullen recyclen

 • Het is belangerijk dat je goed voor het milieu zorgt. Daarom kan je je spullen gaan recyclen. In de winkel heb je al van die plastic zakken voor plastic te recyclen en nu kan je ook nog papier, glas, textiel en dat soort dingen gaan recyclen. Ik zou het gewoon doen dat is beter voor jou en voor de wereld .
  Ingezonden door: katie - Punten: 6.24 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Water besparen

 • Wil je water besparen, gebruik dan het opgevangen water uit de wasdroger om de planten water te geven.
  Ingezonden door: MD - Punten: 6.21 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Sorteren en hergebruiken

 • Denk goed na alvorens iets weg te goeien, vaak kan je spulletjes later nog gebruiken om iets tofs te knutselen, oa de glazen potjes van yoghurt kunnen prima omgetoverd worden tot tafelversiering.
  Ingezonden door: ria - Punten: 6.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Leren sorteren

 • Leer sorteren van afval aan de kids, begin er al vroeg mee, want jong geleerd is oud gedaan.
  Ingezonden door: ria - Punten: 6.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Enveloppen

 • Je kunt enveloppen ook gebruiken om weer nieuwe kaartjes te maken door er stroken van te snijden en deze te vouwen en iets over elkaar te leggen en een mooi patroon te maken. (irisvouwen) Zie ook website.
  Irisvouwen uitleg
  Ingezonden door: jk - Punten: 6.19 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Bekertjes van yoghurt/andere toetjes

 • Ben je een planten liefhebber/ster? Gooi dan de komende tijd niet de bekertjes weg waar je yoghurt of andere toetjes in hebben gezeten. Maak ze schoon, daar kun je mooi je plantjes/bloemen/keukenkruiden in voorzaaien en event. ook in laten staan!
  Ingezonden door: Cindy Jansen - Punten: 6.15 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Composthoop maken van groentenafval

 • Maak van restjes groenten/fruit-afval een hoop in de tuin en dek dit af met plastic zo heb je in het voorjaar compost om je tuin te bemesten.
  Ingezonden door: Julia - Punten: 6.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Flessen ophalen

 • Nou je hebt flessen die statiegeld opleveren. Ga bij mensen langs en vraag of ze flessen hebben met statiegeld en die kun je dan weg brengen en dan heb je ook nog eens een zakcentje. En het glas wordt gerecycled.
  Ingezonden door: ellen - Punten: 6.14 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

  Afval scheiden

 • Ik heb thuis een bak voor oud papier, voor glas, voor (allerlei soorten) plastic, statiegeldflessen, een kliko voor tuinafval en vuilnisbak voor restafval. Het scheelt een boel wanneer je afval scheidt. Je vuilniszak is lang niet zo vol wanneer dit wordt opgehaald. Je bent verbaast wat je allemaal in 1 maand verzamelt aan papier en plastic. Het loont de moeite. Wanneer alle bakken vol zijn, dan breng ik het weg naar het verzameldepot en begin ik weer opnieuw.
  Ingezonden door: J. Prinsen - Punten: 6.12 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


  Meer pagina's:
  1 2   >