Aardappels



Aardappels stempelen

  • Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.
    Zie ook website
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.4 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Magnetron

  • Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
    Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aard-Appels

  • Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.
    Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.5 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1



    Aardappelen in de schil gekookt.

  • Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.
    Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappel

  • Heb je last van zilvervisjes, plaats dan een rauwe aardappel op de plaats waar ze zijn in een kom. Elke dag even wegspoelen met heet water en je raakt er zo vanaf.
    Ingezonden door: Joke de Ruijter - Punten: 6.43 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Lekker makkelijk

  • Schil voor 2 dagen je aardappelen en kook ze in 1 keer dan heb je de ene dag gekookte en de andere dag kun je ze bakken. Eet smakelijk.
    Ingezonden door: jk - Punten: 6.4 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zijstengels

  • Leg eens een aardappel in de vensterbank en zie dan hoe vanuit spruiten zijstengels groeien. Eenmaal onder de grond groeien uit de zijstengels knollen. Er ontstaan dan aardappelen.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.39 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen in de schil gekookt

  • Als u de aardappelen na het koken meteen in koud water laat schrikken zijn ze gemakkelijker te schillen.
    Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Geschilde Aardappelen

  • Als geschilde aardappelen te lang in het water liggen, verliezen ze mineralen en vitaminen.
    Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kiemende aardappelen

  • Kiemende aardappelen moeten altijd dikker worden geschild, omdat zich onder de schil giftige stoffen bevinden!
    Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Chips maken

  • Schil de aardappels, snij ze in dunne plakjes, doe ze eventjes in de frituurpan en klaar zijn je chipjes.
    Ingezonden door: Leonie - Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoken voorkomen

  • Om het overkoken van het water van de aardappels tegen te gaan, doe je als je de aardappel opzet, een klontje boter in het water.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Voedingswaarde

  • Veel mensen denken dat aardappelen dikmakers zijn, maar dat is helemaal niet zo. Ze bestaan namelijk voor maar liefst 80% uit water en ze leveren daarom slechts 76 calorien tot 100 gram. Aardappelen bevatten veel voedingsvezels en vitamines, waaronder vitamine B en C.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.34 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zelf poten

  • Als je aardappelen zelf verbouwd dan kun je de kleine aardappeltjes bewaren om deze volgend seizoen weer te poten. Dit kun je verschillende malen herhalen.
    Ingezonden door: gj - Punten: 6.32 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappels in de oven gebakken

  • Je doet de aardappels door de midden gesneden in de oven met schil of zonder. Neem het liefst vastkokende aardappels. Doe een beetje olijfolie op de plaat en leg de aardappels erop, doe er eventueel knoflook bij. Laat het een half uur staan in de oven op 180 graden en dan heb je gebakken aardappels in de oven.
    Ingezonden door: Madelon - Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    schil aan

  • super gemakkelijk: laat de schil aan de aardappel, wikkel in aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven, klaar
    Ingezonden door: tamara - Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen aangebrand.

  • Als uw aardappelen zijn aangebrand, zet u ze nogmaals op met vers water en u giet ze af zodra ze koken.
    Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kumpir

  • Wist je al dat je aardappelen kan poffen, en dat je ze daarna ook nog eens kan opeten? Meeste kans van niet. Een gepofte aardappel is heel lekker, het klinkt vies, maar dat is het echt niet. De gepofte aardappel is gevuld met olijven, wortel en nog meer andere lekkere dingen. Dit noem je eigenlijk wel Kumpir! Zeker een keertje proberen.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelpannenkoeken

  • Als de kinderen eens niet goed eten bak dan eens aardappelpannenkoeken. Heel lekker en vul ze met gestoofde groenten, met vis of vlees.
    Ingezonden door: Gerda - Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Restjes aardappel

  • Deze hoef je niet weg te gooien. Bak ze op of maak er aardappelpuree van. Doe ze in de soep als bindmiddel of maak er een lekkere salade mee. Pureer ze en doe ze in een spuitzak en vorm er rozetjes van en bak ze af in de oven.
    Ingezonden door: J. Prinsen - Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3   >