Aardappels

Aardappels stempelen

  • Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.58 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Magnetron

  • Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
    Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Geschilde Aardappelen

  • Als geschilde aardappelen te lang in het water liggen, verliezen ze mineralen en vitaminen.
    Punten: 6.62 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1




    Overkoken aardappelen.

  • Overkoken van Aardappelen gaat u tegen door een scheutje spijsolie in het kookwater te gieten.
    Punten: 6.45 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen vitaminen

  • De belangrijkste voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vitamine C zitten vlak onder de schil. De rest bestaat bijna alleen uit water. Hou daar dus rekening mee met schillen!
    Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gele aardappelen

  • Als u aan het kookwater een paar druppels citroensap toevoegt, behouden de aardappelen hun gele kleur.
    Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappels in de oven gebakken

  • Je doet de aardappels door de midden gesneden in de oven met schil of zonder. Neem het liefst vastkokende aardappels. Doe een beetje olijfolie op de plaat en leg de aardappels erop, doe er eventueel knoflook bij. Laat het een half uur staan in de oven op 180 graden en dan heb je gebakken aardappels in de oven.
    Ingezonden door: Madelon - Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zelf poten

  • Als je aardappelen zelf verbouwd dan kun je de kleine aardappeltjes bewaren om deze volgend seizoen weer te poten. Dit kun je verschillende malen herhalen.
    Ingezonden door: gj - Punten: 6.26 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gekookte aardappelen warm houden

  • U kunt gekookte aardappelen warm houden door tussen pan en deksel een theedoek te leggen, deze houdt de warmte tegen en vangt de damp op, waardoor ze droog blijven. Natuurlijk moet dit na het afgieten.
    Punten: 6.23 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Nieuwe Aardappelen

  • Nieuwe aardappelen moet u eigenlijk koken met schil, ze bevatten nog veel goede voedingsstoffen die onder de schil zitten.
    Punten: 6.21 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappel

  • Heb je last van zilvervisjes, plaats dan een rauwe aardappel op de plaats waar ze zijn in een kom. Elke dag even wegspoelen met heet water en je raakt er zo vanaf.
    Ingezonden door: Joke de Ruijter - Punten: 6.19 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Restjes aardappel

  • Deze hoef je niet weg te gooien. Bak ze op of maak er aardappelpuree van. Doe ze in de soep als bindmiddel of maak er een lekkere salade mee. Pureer ze en doe ze in een spuitzak en vorm er rozetjes van en bak ze af in de oven.
    Ingezonden door: J. Prinsen - Punten: 6.19 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoking

  • Ter voorkoming van het overkoken van het water van uw aardappelen, doe als je uw aardappelen opzet er een klontje boter bij. Zo loopt uw pan niet over.
    Ingezonden door: katie - Punten: 6.17 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen aangebrand.

  • Als uw aardappelen zijn aangebrand, zet u ze nogmaals op met vers water en u giet ze af zodra ze koken.
    Punten: 6.16 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zijstengels

  • Leg eens een aardappel in de vensterbank en zie dan hoe vanuit spruiten zijstengels groeien. Eenmaal onder de grond groeien uit de zijstengels knollen. Er ontstaan dan aardappelen.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.15 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelwaaiers

  • Pak een aardappel, maar schil hem niet! Nu ga je de aardappel in zo dun mogelijke plakjes snijden maar niet helemaal door, houd een klein stukje over. Daarna in de oven, en ze komen er als waaiertjes uit.
    Website
    Ingezonden door: Lara - Punten: 6.12 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoken voorkomen

  • Om het overkoken van het water van de aardappels tegen te gaan, doe je als je de aardappel opzet, een klontje boter in het water.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.11 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kleine aardappeltjes schillen

  • Kleine aardappeltjes zijn lastig te schillen. Was de aardappeltjes met schil en kook ze gaar, gebruik een aardappelpers, aardappel komt eruit als puree en de schil blijft achter in de pers.
    Ingezonden door: Eva - Punten: 6.11 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Oude aardappelen

  • Oude Aardappelen kunt u dun schillen en vervolgens in zout water koken, dit water kunt u later weer gebruiken voor de soep.
    Punten: 6.1 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aard-Appels

  • Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.
    Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.1 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3   >