Aardappels



Aardappelen in de schil gekookt.

Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.

Punten: 6.33

Lekker makkelijk

Schil voor 2 dagen je aardappelen en kook ze in 1 keer dan heb je de ene dag gekookte en de andere dag kun je ze bakken. Eet smakelijk.

Ingezonden door: jk - Punten: 6.19

Kinder die geen groente lusten

Maak de groente klaar in de aardappelpuree, zo lusten ze bij ons alle groenten zels spruiten en we hoeven niet steeds kwaad te worden omdat ze niet van de groentjes willen proeven. Als ze wat ouder zijn vragen ze zelf om ze zo eens te proeven.

Ingezonden door: ria - Punten: 6.18



Nieuwe Aardappelen

Nieuwe aardappelen moet u eigenlijk koken met schil, ze bevatten nog veel goede voedingsstoffen die onder de schil zitten.

Punten: 6.15

Rauw in de bakpan

Gebakken aardappelen zijn het krokantst als je ze niet van te voren kookt, maar gewoon rauw in de bakpan.

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.14

Aardappelen vers houden

Bewaar je aardappelen op een koele, donkere plek. Zo blijven ze langer vers.

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.1

Aardappelen aangebrand.

Als uw aardappelen zijn aangebrand, zet u ze nogmaals op met vers water en u giet ze af zodra ze koken.

Punten: 6.1

Aardappel puree

Ik vind aardappelen echt niet lekker, maar als het aardap puree is kan ik wel de hele pan op. Maar... doe het wel op de goede manier namelijk: Eerst schil je aardappelen die zet je aan de kook met een snufje zout erbij.
Dan ga je ze pureren. Erna doe je er nog een snufje zout en peper bij en wala!

Ingezonden door: patricia - Punten: 6.09

Samen koken.

Om je kinderen in de vakantie bezig te houden is het ook erg leuk om samen te koken. Laat je kind zelf aardappeltjes schillen met een dunschiller en als ze wat groter zijn kunnen ze ook zelf frietjes snijden en onder toezicht bakken. Dan lekker sla laten wassen en dressing maken.
Het trotse gezicht van je kind als je aan tafel zit is goud waard Want zij heeft dan zelf eten gekookt.

Ingezonden door: Bibeltje - Punten: 6.09

Geschilde Aardappelen

Als geschilde aardappelen te lang in het water liggen, verliezen ze mineralen en vitaminen.

Punten: 6.09

Aardappelen vitaminen

De belangrijkste voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vitamine C zitten vlak onder de schil. De rest bestaat bijna alleen uit water. Hou daar dus rekening mee met schillen!

Punten: 6.06

Aard-Appels

Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.

Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.06

Aardappelen in de schil gekookt

Als u de aardappelen na het koken meteen in koud water laat schrikken zijn ze gemakkelijker te schillen.

Punten: 6.05

Gele aardappelen

Als u aan het kookwater een paar druppels citroensap toevoegt, behouden de aardappelen hun gele kleur.

Punten: 6.04

Aardappels stempelen

Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.

Zie ook website
Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.04

Koude gekookte aardappelen.

Gekookte aardappelen zijn heel goed weer op te warmen. Met heet water overgieten en aan de kook brengen. Na het afgieten smaken ze weer net als pas gekookte aardapppelen.

Punten: 6.03

schil aan

super gemakkelijk: laat de schil aan de aardappel, wikkel in aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven, klaar

Ingezonden door: tamara - Punten: 6

Verkleuring voorkomen

Wil je geschilde aardappels een nachtje laten overstaan? Leg dan onderin de pan met water, waarin je de aardappels wegzet, een sneetje brood. Zo voorkom je dat de gejaste piepers verkleuren!

Ingezonden door: Ramin - Punten: 5.99

Gekookte aardappelen warm houden

U kunt gekookte aardappelen warm houden door tussen pan en deksel een theedoek te leggen, deze houdt de warmte tegen en vangt de damp op, waardoor ze droog blijven. Natuurlijk moet dit na het afgieten.

Punten: 5.99

Overkoking

Ter voorkoming van het overkoken van het water van uw aardappelen, doe als je uw aardappelen opzet er een klontje boter bij. Zo loopt uw pan niet over.

Ingezonden door: katie - Punten: 5.98


Meer pagina's:
1 2 3   >