Aardappels



Overkoken aardappelen.

Overkoken van Aardappelen gaat u tegen door een scheutje spijsolie in het kookwater te gieten.

Punten: 7

Overkoken bij aardappels tegengaan

Aardappels met water in de pan. Dan klein klontje boter even rondom smeren net boven de water lijn voorkomt overkoken. Tip van mijn oma (en natuurlijk deksel schuin op de pan als het water kookt!)

Ingezonden door: Marlina - Punten: 7

Aard-Appels

Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.

Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.99



Kumpir

Wist je al dat je aardappelen kan poffen, en dat je ze daarna ook nog eens kan opeten? Meeste kans van niet. Een gepofte aardappel is heel lekker, het klinkt vies, maar dat is het echt niet. De gepofte aardappel is gevuld met olijven, wortel en nog meer andere lekkere dingen. Dit noem je eigenlijk wel Kumpir! Zeker een keertje proberen.

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.94

Magnetron

Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.94

Aardappel puree

Ik vind aardappelen echt niet lekker, maar als het aardap puree is kan ik wel de hele pan op. Maar... doe het wel op de goede manier namelijk: Eerst schil je aardappelen die zet je aan de kook met een snufje zout erbij.
Dan ga je ze pureren. Erna doe je er nog een snufje zout en peper bij en wala!

Ingezonden door: patricia - Punten: 6.94

Zelfs met restjes van 's middags, heb je 's avonds een lekker gerechtje

Als je 's middags patatjes eet en er zijn er veel over? Smijt deze dan niet weg maar snij die in schijfjes en doe ze in de pan. Dit is zeer lekker bv. voor 's avonds, een kleinigheidje met niet veel moeite. Bij deze patatjes kan je bv. een schelletje hesp of salami eten.

Ingezonden door: Saar - Punten: 6.92

Aardappels stempelen

Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.

Zie ook website
Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.92

Aardappelpannenkoeken

Als de kinderen eens niet goed eten bak dan eens aardappelpannenkoeken. Heel lekker en vul ze met gestoofde groenten, met vis of vlees.

Ingezonden door: Gerda - Punten: 6.91

Lekkerder en krokanter maken

Gebakken aardappeltjes worden lekkerder en krokanter als je ze bakt in half olie en half boter of margarine. De olie zorgt namelijk voor de juiste hitte, en de margarine voor de smaak!

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.9

Melige aardappelen

Melige aardappelen zijn heel erg geschikt voor pangerechten, dus gooi ze niet weg.

Punten: 6.89

Aardappel

Heb je last van zilvervisjes, plaats dan een rauwe aardappel op de plaats waar ze zijn in een kom. Elke dag even wegspoelen met heet water en je raakt er zo vanaf.

Ingezonden door: Joke de Ruijter - Punten: 6.88

Schuurspons gebruiken

Je kan het beste een schuurspons gebruiken om de schilletjes van nieuwe aardappelen te verwijderen.

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.86

Koude gekookte aardappelen.

Gekookte aardappelen zijn heel goed weer op te warmen. Met heet water overgieten en aan de kook brengen. Na het afgieten smaken ze weer net als pas gekookte aardapppelen.

Punten: 6.86

Kleine aardappeltjes schillen

Kleine aardappeltjes zijn lastig te schillen. Was de aardappeltjes met schil en kook ze gaar, gebruik een aardappelpers, aardappel komt eruit als puree en de schil blijft achter in de pers.

Ingezonden door: Eva - Punten: 6.85

Aardappelen in de schil gekookt.

Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.

Punten: 6.85

Lekker makkelijk

Schil voor 2 dagen je aardappelen en kook ze in 1 keer dan heb je de ene dag gekookte en de andere dag kun je ze bakken. Eet smakelijk.

Ingezonden door: jk - Punten: 6.85

Schillen

Gebruik een dunschiller voor je aardappels. De aardappel blijft groter dan met een mesje snijden.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.85

Pissenbedden

Hol een gehalveerde aardappel uit zodat er een kuiltje ontstaat, maak in de snijkant een inkeeping zodat er een toegang tot het kuiltje is. Zet de aardappel met het snijvlak op de grond daar waar de beestjes verblijven. De volgende ochtend is het holletje vol met pissenbedden, even buiten uitschudden klaar.

Punten: 6.84

Overkoking

Ter voorkoming van het overkoken van het water van uw aardappelen, doe als je uw aardappelen opzet er een klontje boter bij. Zo loopt uw pan niet over.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.83


Meer pagina's:
1 2 3   >