Aardappels



Magnetron

Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.

Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.92 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Aardappelen in de schil gekookt

Als u de aardappelen na het koken meteen in koud water laat schrikken zijn ze gemakkelijker te schillen.

Punten: 6.75 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Gekookte aardappelen warm houden

U kunt gekookte aardappelen warm houden door tussen pan en deksel een theedoek te leggen, deze houdt de warmte tegen en vangt de damp op, waardoor ze droog blijven. Natuurlijk moet dit na het afgieten.

Punten: 6.71 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1



Aardappels stempelen

Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.

Zie ook website
Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.67 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Aard-Appels

Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.

Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.63 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Geschilde Aardappelen

Als geschilde aardappelen te lang in het water liggen, verliezen ze mineralen en vitaminen.

Punten: 6.63 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Nieuwe Aardappelen

Nieuwe aardappelen moet u eigenlijk koken met schil, ze bevatten nog veel goede voedingsstoffen die onder de schil zitten.

Punten: 6.62 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Koude gekookte aardappelen.

Gekookte aardappelen zijn heel goed weer op te warmen. Met heet water overgieten en aan de kook brengen. Na het afgieten smaken ze weer net als pas gekookte aardapppelen.

Punten: 6.6 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Kiemende aardappelen

Kiemende aardappelen moeten altijd dikker worden geschild, omdat zich onder de schil giftige stoffen bevinden!

Punten: 6.58 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Melige aardappelen

Melige aardappelen zijn heel erg geschikt voor pangerechten, dus gooi ze niet weg.

Punten: 6.57 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Aardappelen in de schil gekookt.

Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.

Punten: 6.56 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Lekker makkelijk

Schil voor 2 dagen je aardappelen en kook ze in 1 keer dan heb je de ene dag gekookte en de andere dag kun je ze bakken. Eet smakelijk.

Ingezonden door: jk - Punten: 6.52 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

schil aan

super gemakkelijk: laat de schil aan de aardappel, wikkel in aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven, klaar

Ingezonden door: tamara - Punten: 6.52 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Overkoken aardappelen.

Overkoken van Aardappelen gaat u tegen door een scheutje spijsolie in het kookwater te gieten.

Punten: 6.51 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Oude aardappelen

Oude Aardappelen kunt u dun schillen en vervolgens in zout water koken, dit water kunt u later weer gebruiken voor de soep.

Punten: 6.49 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Aardappel puree

Ik vind aardappelen echt niet lekker, maar als het aardap puree is kan ik wel de hele pan op. Maar... doe het wel op de goede manier namelijk: Eerst schil je aardappelen die zet je aan de kook met een snufje zout erbij.
Dan ga je ze pureren. Erna doe je er nog een snufje zout en peper bij en wala!

Ingezonden door: patricia - Punten: 6.47 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Groene Plekken op Aardappelen

Groene plekken op aardappelen moeten royaal worden weggesneden, zij bevatten namelijk veel giftige stoffen wat kan leiden tot maag- en darmklachten.

Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Aardappel

Heb je last van zilvervisjes, plaats dan een rauwe aardappel op de plaats waar ze zijn in een kom. Elke dag even wegspoelen met heet water en je raakt er zo vanaf.

Ingezonden door: Joke de Ruijter - Punten: 6.45 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Zijstengels

Leg eens een aardappel in de vensterbank en zie dan hoe vanuit spruiten zijstengels groeien. Eenmaal onder de grond groeien uit de zijstengels knollen. Er ontstaan dan aardappelen.

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Gele aardappelen

Als u aan het kookwater een paar druppels citroensap toevoegt, behouden de aardappelen hun gele kleur.

Punten: 6.42 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Meer pagina's:
1 2 3   >