Eten



Kip en chips

Een stukje kipfilet aan stukje snijden dan majo er over en kipkruiden en dan fijn gemaakte naturel chips erover heen strooien dit alles mengen en in de oven tot de kip klaar is
je hebt dan een lekker borrelhapje.

Ingezonden door: jk - Punten: 7

Opwarmen

Maak je broodje die een dag al in de kast ligt even warm met kaas of ham erop en doe er een klein beetje kruidenboter bij en je hebt een lekkere verwennerij.

Ingezonden door: jk - Punten: 6.96

Eten over?

Heb je je groenten niet op, heb je ze over? Bewaar het dan tot de volgende dag en maak er wat speciaals van! Gooi het dus niet weg.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.95



Fruit

Fruit kan duur zijn in winkels. Koop daarom zaadjes en ga fruit kweken. Je bespaard veel geld en je hebt nog eens lekkerder fruit dan uit de winkel.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.93

Toetje maken

Toetje maken is heel simpel: chocolademouse 4 personen:
1. Breek 4 repen in stukjes en doe het in een ijzeren schaal
2. Laat het smelten in de magnetron en doe het in 4 bekers of bakjes.
3. Laat het 1 nacht uitharden in de koelkast en tadaaa!
Klaar!

Ingezonden door: Marieke - Punten: 6.92

Vrienden

Ga eens uiteten bij vrienden dat hoeft niet duur te zijn, maar wel gezellig.

Ingezonden door: gj - Punten: 6.91

Lekkere kip bij gourmetten

Snijd van kipfilet reepjes van ongeveer 1,5 x 1,5 x 4cm. Rol daaromheen een plakje ontbijtspek Heerlijk op de gourmet. Wordt ook gewaardeerd op verjaardagen (dan uit de koekepan). Kan ook op de BBQ, maar dan wat groter houden.

Ingezonden door: Rita - Punten: 6.88

Komkommer en bloemkool

Sommige mensen vinden komkommers zoet of lusten geen bloemkool. Rasp wat komkommer en laat het een half uurtje in het azijn liggen. Het is zuurder geworden en je kan het over je bloemkool doen. Het is echt heerlijk!

Ingezonden door: katie - Punten: 6.87

eieren

Wist je dat als de eieren in het water boven blijven drijven ze heel oud of zelfs bedorven kunnen zijn?

Ingezonden door: ineke van overveld - Punten: 6.86

Noten kraken.

Voor noten te kraken heb je geen gereedschap nodig! Als je sterkte en krachtige handen hebt doe je het volgende: Neem 2 noten in je handen. Je knijpt krachtig in de noten. 1 van de noten zal kraken.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.85

Chocoladefondue

Hou op een avond met je familie een lekkere chocoladefondue! Heel lekker met fruit, zoals banaan, druiven en appel! Maar er zijn natuurlijk meerdere dingen die je bij de chocoladfondue kunt gebruiken, verzin die zelf!

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.85

Eten over?

Heb je nog eten over van het avondeten? Gooi het dan niet weg! Dat is erg zonde. Bewaar het juist voor de volgende dag, zo bespaar je geld.

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.85

Briefje

Pikt iemand altijd je koekje in? Plak er dan een papiertje op, en schrijf erop jouw naam. Zo weten de anderen dat het van jou is, en niemand anders

Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.84

Blikopener.

U kunt uw blikopener schoonmaken door bij het openen van een blik een stukje keukenpapier mee te draaien, tussen de twee tandwielen van de opener.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.84

Uienlucht verwijderen van handen

Als je uien snijdt hou je altijd wel een tijdje de uienlucht aan de handen. Doe een beetje zout op je handen, met een klein beetje water, wrijven en de uienlucht verdwijnt van je handen.

Ingezonden door: Denise - Punten: 6.83

Mooie kaas

Als je gewend bent en driehoekstukkaas te kopen: Snijd het bovenste driehoekje eraf en bewaar dat in de koelkast voor bijv. macaroni of stamppot met kaas. Het grote stuk kunt u nu gemakkelijk met de kaasschaaf opgebruiken en ook het laatste kontje kan weer door een recept met kaas of raspen.

Ingezonden door: Rita - Punten: 6.82

Tijdschriftenknipsels

Je kan uit etenstijdschriften uitknippen wat je lekker vind! Plak ze daarna op een A3 of op twee aan elkaar geplakte A4-tjes. Plastificeer ze met de plastificeermachine en maak er een placemat van!

Ingezonden door: marieke - Punten: 6.8

Ei snijden

Eieren gaan meestal kapot als je ze met een mes snijdt. Snij ze met een eiersnijder. Je legt je gepelde ei erop. Je haalt het eizeren naar beneden, en klaar is je ei. Helemaal in plakjes gesneden.

Ingezonden door: katie - Punten: 6.8

ananas

Als je de blaadjes aan de bovenkant van de ananas er makkelijk kunt uittrekken, is de ananas rijp.

Ingezonden door: netty - Punten: 6.79

Fruit

Als je fruit heb gekocht leg het dan in de groentenla in je koelkast. Het fruit blijft vers, sappig en lekker koel en het is langer houdbaar

Ingezonden door: katie - Punten: 6.79


Meer pagina's:
1 2 3   >