Aardappels

Aardappels stempelen

  • Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.84 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Magnetron

  • Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
    Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.73 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Geschilde Aardappelen

  • Als geschilde aardappelen te lang in het water liggen, verliezen ze mineralen en vitaminen.
    Punten: 6.54 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Groene Plekken op Aardappelen

  • Groene plekken op aardappelen moeten royaal worden weggesneden, zij bevatten namelijk veel giftige stoffen wat kan leiden tot maag- en darmklachten.
    Punten: 6.53 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kiemende aardappelen

  • Kiemende aardappelen moeten altijd dikker worden geschild, omdat zich onder de schil giftige stoffen bevinden!
    Punten: 6.49 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1




    Aardappels in de oven gebakken

  • Je doet de aardappels door de midden gesneden in de oven met schil of zonder. Neem het liefst vastkokende aardappels. Doe een beetje olijfolie op de plaat en leg de aardappels erop, doe er eventueel knoflook bij. Laat het een half uur staan in de oven op 180 graden en dan heb je gebakken aardappels in de oven.
    Ingezonden door: Madelon - Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappel puree

  • Ik vind aardappelen echt niet lekker, maar als het aardap puree is kan ik wel de hele pan op. Maar... doe het wel op de goede manier namelijk: Eerst schil je aardappelen die zet je aan de kook met een snufje zout erbij.
    Dan ga je ze pureren. Erna doe je er nog een snufje zout en peper bij en wala!
    Ingezonden door: patricia - Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen in de schil gekookt

  • Als u de aardappelen na het koken meteen in koud water laat schrikken zijn ze gemakkelijker te schillen.
    Punten: 6.41 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Melige aardappelen

  • Melige aardappelen zijn heel erg geschikt voor pangerechten, dus gooi ze niet weg.
    Punten: 6.41 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen aangebrand.

  • Als uw aardappelen zijn aangebrand, zet u ze nogmaals op met vers water en u giet ze af zodra ze koken.
    Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoken aardappelen.

  • Overkoken van Aardappelen gaat u tegen door een scheutje spijsolie in het kookwater te gieten.
    Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen vitaminen

  • De belangrijkste voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vitamine C zitten vlak onder de schil. De rest bestaat bijna alleen uit water. Hou daar dus rekening mee met schillen!
    Punten: 6.34 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Samen koken.

  • Om je kinderen in de vakantie bezig te houden is het ook erg leuk om samen te koken. Laat je kind zelf aardappeltjes schillen met een dunschiller en als ze wat groter zijn kunnen ze ook zelf frietjes snijden en onder toezicht bakken. Dan lekker sla laten wassen en dressing maken.
    Het trotse gezicht van je kind als je aan tafel zit is goud waard Want zij heeft dan zelf eten gekookt.
    Ingezonden door: Bibeltje - Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Oude aardappelen

  • Oude Aardappelen kunt u dun schillen en vervolgens in zout water koken, dit water kunt u later weer gebruiken voor de soep.
    Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zelf poten

  • Als je aardappelen zelf verbouwd dan kun je de kleine aardappeltjes bewaren om deze volgend seizoen weer te poten. Dit kun je verschillende malen herhalen.
    Ingezonden door: gj - Punten: 6.3 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gele aardappelen

  • Als u aan het kookwater een paar druppels citroensap toevoegt, behouden de aardappelen hun gele kleur.
    Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen in de schil gekookt.

  • Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.
    Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Koude gekookte aardappelen.

  • Gekookte aardappelen zijn heel goed weer op te warmen. Met heet water overgieten en aan de kook brengen. Na het afgieten smaken ze weer net als pas gekookte aardapppelen.
    Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gekookte aardappelen warm houden

  • U kunt gekookte aardappelen warm houden door tussen pan en deksel een theedoek te leggen, deze houdt de warmte tegen en vangt de damp op, waardoor ze droog blijven. Natuurlijk moet dit na het afgieten.
    Punten: 6.27 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Pissenbedden

  • Hol een gehalveerde aardappel uit zodat er een kuiltje ontstaat, maak in de snijkant een inkeeping zodat er een toegang tot het kuiltje is. Zet de aardappel met het snijvlak op de grond daar waar de beestjes verblijven. De volgende ochtend is het holletje vol met pissenbedden, even buiten uitschudden klaar.
    Punten: 6.26 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3   >