Home Uitleg Links Disclaimer Contact



Aardappels
Afvallen
Afwassen
Angst
Auto's
Baby's
Badkamer
Ballonvaart
Beauty
Beleggen
Bijlessen
Bijverdienen
Bloemen
Boeken
Buitenspelen
Cadeaus
Camper
Carnaval
Computer
Creatieve ideeŽn
Dagje uit
Dansen
Dating
Dieren
Drukwerk
DVD's
E-books
E-cards
E-Mail
Eeuwig leven
Elektriciteit
Energie
Eten
Ezelsbruggetjes
Feesten
Fietsen
Films
Foto's
Games
Geld besparen
Geld verdienen
Gevoelige tanden
Gewicht
Gezondheid
Goede doelen
Golfsurfen
Gratis
Groentetuin
Gymnastiek
Hikken
Hobby
Honden
Huis
Huisdieren
Huishouden
Huiswerk
Hypotheken
Inrichting
Insecten
Internet
Jam maken
Jongens
Kaarten
Kerst
Keukens
Kinderen
Kleding
Klussen
Knutselen
Koffie
Koken
Kopen
Kortingen
Kozijnen
Kraamfeest
Kunst
Make-up
Meiden
Milieu
Mobiel
Mobiel internet
Muziek
Nagels lakken
Naturisme
Nieuwsbrieven
Onderwijs
Ongedierte
Opruimen
Oud en Nieuw
Ouders
Paarden
Pannenkoeken
Pimpen
Planten
Poker
Posters
Prijsvragen
Problemen
Puzzels
Recyclen
Safarie
Schoonmaken
Sieraden
Sinterklaas
Slaapfeestje
Sneeuw ruimen
Sparen
Speelgoed
Spelen
Sport
Suiker
Suikerfeest
Surprises
Taarten bakken
Tijdschriften
Tuin
Turnen
TV-Series
Uitslapen
Vakantie
Vakantie reis
Valentijnsdag
Verhuizen
Verjaardag
Verkering
Verkoudheid
Verliefdheid
Vervelen
Verzekeringen
Verzendingen
Verzorging
Vlekken
Vlinders
Voeten
Vogels
Vrije tijd
Vuilnis
Vuurwerk
Websites
Wereldreizen
Werk
Wild-breien
Winkelen
Yoga
Zelf maken
Ziek
Zomer
Zonnen
Zout
Zuinig
Zwanger


Aardappels

Aardappels stempelen
  • Aardappelstempelen met kinderen is erg leuk, snij een aardappel door midden en maak er een figuur uit en stempel met verf.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 7.01 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Magnetron
  • Geen zin in koken maar wel zin in aardappels, leg ze in de magnetron voor 1 grote aardappel 3 minuten. Aan beiden kanten.
    Snij er een stukje uit, roomboter en een beetje zout. Nou ik kan je zeggen dat is smullen.
    Ingezonden door: Corrie - Punten: 6.86 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zelf poten
  • Als je aardappelen zelf verbouwd dan kun je de kleine aardappeltjes bewaren om deze volgend seizoen weer te poten. Dit kun je verschillende malen herhalen.
    Ingezonden door: gj - Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aard-Appels
  • Bewaar je appel bij je aardappels. Door de aanwezigheid van de aardappels blijven je appels langer goed.
    Ingezonden door: Jolanda - Punten: 6.36 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Overkoken voorkomen
  • Om het overkoken van het water van de aardappels tegen te gaan, doe je als je de aardappel opzet, een klontje boter in het water.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.35 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1




    Lang
  • Aardappels moeten lang koken, zeker 20 minuten
    Ingezonden door: Andrea - Punten: 6.31 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappel
  • Heb je last van zilvervisjes, plaats dan een rauwe aardappel op de plaats waar ze zijn in een kom. Elke dag even wegspoelen met heet water en je raakt er zo vanaf.
    Ingezonden door: Joke de Ruijter - Punten: 6.3 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelen in de schil gekookt.
  • Als u bij het kookwater een eetlepel karwijzaad doet, smaken de aardappelen zeer aromatisch. Als u liever kruiden gebruikt, doet u een snufje rozemarijn of bonenkruid in het water.
    Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    schil aan
  • super gemakkelijk: laat de schil aan de aardappel, wikkel in aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven, klaar
    Ingezonden door: tamara - Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelpannenkoeken
  • Als de kinderen eens niet goed eten bak dan eens aardappelpannenkoeken. Heel lekker en vul ze met gestoofde groenten, met vis of vlees.
    Ingezonden door: Gerda - Punten: 6.29 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gele aardappelen
  • Als u aan het kookwater een paar druppels citroensap toevoegt, behouden de aardappelen hun gele kleur.
    Punten: 6.28 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Voedingswaarde
  • Veel mensen denken dat aardappelen dikmakers zijn, maar dat is helemaal niet zo. Ze bestaan namelijk voor maar liefst 80% uit water en ze leveren daarom slechts 76 calorien tot 100 gram. Aardappelen bevatten veel voedingsvezels en vitamines, waaronder vitamine B en C.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.25 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Restjes aardappel
  • Deze hoef je niet weg te gooien. Bak ze op of maak er aardappelpuree van. Doe ze in de soep als bindmiddel of maak er een lekkere salade mee. Pureer ze en doe ze in een spuitzak en vorm er rozetjes van en bak ze af in de oven.
    Ingezonden door: J. Prinsen - Punten: 6.25 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Oude aardappelen
  • Oude Aardappelen kunt u dun schillen en vervolgens in zout water koken, dit water kunt u later weer gebruiken voor de soep.
    Punten: 6.25 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zijstengels
  • Leg eens een aardappel in de vensterbank en zie dan hoe vanuit spruiten zijstengels groeien. Eenmaal onder de grond groeien uit de zijstengels knollen. Er ontstaan dan aardappelen.
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.24 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Chips maken
  • Schil de aardappels, snij ze in dunne plakjes, doe ze eventjes in de frituurpan en klaar zijn je chipjes.
    Ingezonden door: Leonie - Punten: 6.21 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Verkleuring voorkomen
  • Wil je geschilde aardappels een nachtje laten overstaan? Leg dan onderin de pan met water, waarin je de aardappels wegzet, een sneetje brood. Zo voorkom je dat de gejaste piepers verkleuren!
    Ingezonden door: Ramin - Punten: 6.21 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aardappelwaaiers
  • Pak een aardappel, maar schil hem niet! Nu ga je de aardappel in zo dun mogelijke plakjes snijden maar niet helemaal door, houd een klein stukje over. Daarna in de oven, en ze komen er als waaiertjes uit.
    Website
    Ingezonden door: Lara - Punten: 6.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kiemende aardappelen
  • Kiemende aardappelen moeten altijd dikker worden geschild, omdat zich onder de schil giftige stoffen bevinden!
    Punten: 6.2 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Lekker makkelijk
  • Schil voor 2 dagen je aardappelen en kook ze in 1 keer dan heb je de ene dag gekookte en de andere dag kun je ze bakken. Eet smakelijk.
    Ingezonden door: jk - Punten: 6.17 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3   >