Koken

Aanbranden melk

  • Aanbranden van melk gaat u tegen door een schone glazen knikker mee te koken.
    Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Panade cornflakes

  • U krijgt een smakelijke panade als u in plaats van paneermeel cornflakes gebruikt.
    Punten: 6.46 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Braadworsten

  • Als u zeer knapperige braadworsten wilt krijgen, bestrijk ze dan tijdens het braden met bier.
    Punten: 6.45 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Te dunne pudding

  • Een eetlepel puddingpoeder met wat melk aanmaken en door de pudding doet wonderen! Hierna nogmaals koken en u hebt een mooie pudding.
    Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Aarbeien inmaken

  • Bij het inmaken van aardbeien voegt u wat kersensap toe, of voegt u een paar zwarte kersen zonder pit toe, zo behoudt u de kleur van de aardbei.
    Punten: 6.44 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1




    Rabarber

  • Als u rabarber die niet echt vers meer is, een tijdje in koud citroenwater legt, wordt hij weer vers en stevig.
    Punten: 6.43 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Panade olie

  • Voor het paneren van vlees doet u een paar druppels olie door het ei. Dan blijft de panade beter aan het vlees hangen.
    Punten: 6.43 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kokosmakronen maken

  • Gebruik het deeg snel, het geklopte eiwit valt snel uit elkaar onder de last van de gemalen kokos.
    Punten: 6.43 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kokosmelk

  • Kokosmelk is niet de vloeistof in de kokosnoot, het wordt gemaakt van kokosnootvlees. U kunt het in blik en pasta kopen.
    Punten: 6.42 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Amandelen en noten

  • Amandelen en noten bevatten olie. Als ze vers in een keukenmachine worden gemalen, zijn ze aromatischer dan verpakte gemalen amandelen en noten.
    Punten: 6.42 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Rabarber bewaren

  • Rabarber blijft, in een vochtige doek gewikkeld, in de groentela van de koelkast wel vier dagen vers!
    Punten: 6.42 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Zeer rijpe bananen

  • Zeer rijpe bananen zijn goed te gebruiken voor bananenmilkshakes. Pureer ze en vries ze in. Wanneer u milkshakes wil maken, kunt u ze uit de vriezer halen en zo gebruiken.
    Punten: 6.42 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Ananas

  • Ananas is rijp als de blaadjes gemakkelijk van de kruin zijn te trekken.
    Punten: 6.41 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gedroogde paddestoelen

  • Gedroogde paddestoelen kunt u met een keukenmachine fijn maken, over de soep of saus gestrooid geven ze een krachtige smaak! Erg lekker.
    Punten: 6.4 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Gistdeeg maken

  • Als u twee tot drie eetlepels kwark door het gistdeeg kneed, wordt het vochtiger en beter verteerbaar. U heeft dan ook minder boter nodig.
    Punten: 6.39 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Kiwi's en melkproducten

  • Kiwi's worden bitter van smaak in yoghurt en melk. Maar als u de geschilde kiwi's met heet water overgiet, haalt u de bitere stoffen uit de vrucht en is de kiwi heel goed met veel melkproducten te combineren.
    Punten: 6.39 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Boter

  • Als u boter voor het kloppen met een beetje meel bestuift, wordt hij crŤmiger.
    Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Paddestoelen invriezen

  • Paddestoelen schoonmaken en met de eiersnijder in gelijke dunne plakjes snijden. U legt bakpapier op een schaal of dienblad en legt de paddestoelen erop. U kunt ze dan in porties invriezen. De paddestoelen altijd bevroren verder verwerken.
    Punten: 6.38 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Pekelvlees

  • Gepekeld vlees smaakt milder en niet zo zout als u het twee uur lang in een mengsel van melk en water laat trekken.
    Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

    Bouillon kleuren

  • Met een beetje saffraan kunt u de bouillon goudgeel kleuren en krijgt het een heerlijke geur.
    Punten: 6.37 - Geef zelf punten: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


    Meer pagina's:
    1 2 3 4 5   >